Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vse obiskovalce spletne strani antler.si

Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o piškotkih in politike zasebnosti uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta in potrditvijo obvestila o spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Ponudnik vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da bodisi odklonijo obvestilo o piškotkih ali zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

 

Podatki, ki se zbirajo o uporabnikih

Ponudnik v okviru statistike obiska spletnega mesta zbira IP naslove omrežij, iz katerih so uporabniki dostopali do spletnega mesta, vendar pri tem ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov.

 

Obdelava podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

  • omogočanje prijave na spletnem mestu ter podeljevanje določenih pravic in omogočanje dostopa do določenih delov spletnega mesta registriranim uporabnikom / strankam;
  • statistične in marketinške analize ter raziskave v zvezi z obiskovalci spletnega mesta; analize in raziskave lahko ponudnik pošilja oglaševalcem, vendar pri tem ne sme razkriti nobenega podatka, ki se nanaša na konkretnega uporabnika;
  • pripravo ponudbo in odgovore na poslana povpraševanja preko spletne strani;
  • pošiljanje množične e-pošte uporabnikom spletne strani, ki so se izrecno prijavili na prejemanje elektronskih sporočil.

Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (z izjemo podatkov, ki se prenašajo preko spodnjih piškotov).

 

Varovanje podatkov in čas hrambe

Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko. Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov, poleg tega je povezava med obiskovalci in spletnim mestom šifrirana s pomočjo SSL certifikata.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati. V primeru, da se uporabnik strinja z uporabo podatkov v namene pošiljanja e-pošte, se podatki o uporabniku hranijo do odjave uporabnika iz seznama prejemnikov množične e-pošte.

 

Uporaba piškotkov

– Kaj so piškotki?

So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino.

Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah – ZEKom-2 (Uradni list RS, št. 130/22 z dne 11. 10. 2022).

– Kaj so nujni piškotki?

To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Ti piškotki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani, zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Delovanje teh piškotkov je navadno v povezavi s sistemom za urejanje vsebine spletne strani Wordpress), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo (npr. prijava in registracija, nivoji dostopa, prikaz obvestila o piškotkih).

– Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje

To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene.

Oglaševalski piškotki so vezani na oglaševanje. Te opcijsko zbiramo za lastno statistiko in za potrebe oglaševanja na družbenih omrežjih ter spletnih iskalnikih. 

Dodatne informacije o uporabi piškotkov in onemogočanje le-teh lahko uredite preko obvestila o piškotkih.

 

Pravice uporabnikov

Kljub temu, da preko podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, ni mogoče identificirati posameznega uporabnika, pa lahko uporabnik od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na naš e-mail naslov, zahteva:

– da mu ponudnik potrdi, ali zbira ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje,

– da ponudnik dopolni in popravi podatke, ki se nanašajo nanj,

– da ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika,

– da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

O vsaki spremembi glede zbiranja osebnih podatkov vas bomo jasno obvestili.

 

Priporočila za varovanje zasebnosti

Priporočamo vam, da za varovanje vaše zasebnosti in osebnih podatkov poskrbite tudi sami. Vsak posameznik je dogovoren, da poskrbi za:
– varnost uporabniškega imena in gesel, ki naj ga ustrezno hrani ter razkrije le tistim osebam, ki jim popolnoma zaupa,
– varnost svojega elektronskega naslova,
– ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika oziroma drugih naprav za dostop do različnih vsebin.

 

Končna določba

Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

 

Kontakt

Naše kontaktne podatke lahko najdete na podstrani O NAS ali na dnu naše spletne strani.

Ostanimo v stiku

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih
TRGOVINA IN SERVIS ANTLER
Servis in oprema za urejanje vrta, gozda in okolice

od ponedeljka do petka
8.00 - 12.30 & 13.30 - 17.00
sobote, nedelje in prazniki
zaprto

Navodila za pot

Finomehanika Primož Antler s.p.
Soška cesta 9a
5250 Solkan

t 051 260 553
e info@antler.si

Pestra ponudba
Osebni pristop
Pomoč in servis
magnifiercross